Haal het maximale uit je zonnepanelen met de Battery flex thuisbatterij 

Ontdek de Battery flex

Zonne-energie opslaan met de Battery flex thuisbatterij 

Zonne-energie opslaan doe je zorgeloos met de SOLARWATT Battery flex. In samenwerking met BMW hebben wij een ijzersterke accu ontwikkeld, deze is voorzien van de beste batterijcellen uit de automotive industrie. Hierdoor kan je zonne-energie thuis opslaan om op een later moment te gebruiken. Dankzij de verschillende batterijmodules kunnen de capaciteit en prestaties volledig afgestemd worden op jouw behoeften.   

Bespaar nog meer op je elektriciteitskosten

Salesmanager Bart Moons legt uit: ‘’Zodra de thuisbatterij merkt dat er stroom nodig is, wordt er razendsnel stroom afgenomen. De grote pieken van ’s avonds, veroorzaakt door de grootverbruikers, zullen afgevlakt worden door de opgeslagen energie in de batterijen. Stel je maakt ’s avonds een piek op het netwerk door je oven aan te zetten, dan zal zoveel mogelijk stroom door de batterij worden geleverd. Zo voorkom je stroompieken, waardoor de elektriciteitskosten nog gunstiger worden. 10 procent van de kostprijs van energie wordt namelijk bepaald door die pieken.’ 

Zo zit je Battery flex thuisaccu in elkaar

 

TOPPACK
De bovenste pack sluit de Battery flex veilig af aan de bovenkant, zodat de thuisbatterij zowel binnen als buiten geplaatst kan worden. Hier wordt, net als in de middenpack, je energie tijdelijk opgeslagen. 

MIDDEN PACK 
De middelste packs bepalen, samen met de toppack, je capaciteit. Met meerdere midden packs kun je de capaciteit uitbreiden. Door het modulaire en uitbreidbare concept heb je nooit te veel opslagruimte en pas je de thuisaccu perfect aan op je persoonlijke behoeften.  

BASIS PACK 
Dit is de ruggengraat van je thuisaccu. De basis pack verbindt de thuisbatterij met het stroomnet van je huishouden. Het zorgt voor intelligente aansturing, veiligheid en koeling van de overige modules.

 

Meer over de Battery flex thuisaccu

Ontdek hiernaast de kenmerken van de SOLARWATT Battery flex thuisbatterij.

De Batteryflex thuisbatterij is modulair opgebouwd en daardoor heel flexibel. Afhankelijk van je energiebehoefte en het aantal zonnepanelen bouw je jouw ideale matrix van batterijmodules. Weet je nog niet hoeveel capaciteit nodig is in jouw situatie? Dan kan je ervoor kiezen om later uit te breiden als dat nodig is.  

Gemiddeld gaan thuisbatterijen 5 tot 15 jaar mee. Solarwatt garandeert na 10 jaar een bruikbare capaciteit van minimaal 80%. De lange levensduur komt niet alleen door de hoge kwaliteit, maar ook door de intelligente sturing van de Batteryflex packs. De zelflerende software zorgt ervoor dat de chemische stress op de batterijen zoveel mogelijk beperkt wordt, wat ten goede komt aan de levensduur.  

Veel apparaten vragen slechts voor een korte tijd stroom of hebben een hele hoge opstartstroom. Denk aan een inductiekookplaat, een koffiezetapparaat of strijkijzer. Bij stroomvraag van een apparaat zal de BatteryFlex binnen 0,35 seconde de maximale output leveren als dat nodig is. Een maximale output binnen zo’n korte tijd is uniek.  Hierdoor wordt in de praktijk ook zoveel mogelijk zonnestroom ipv stroom van het net gebruikt.

Het hoogste rendement op jouw investering

Speciaal voor de Belgische markt is onze thuisbatterij aangepast naar een maximaal vermogen van 5 kilowatt, zoals hier is toegestaan. Met onze knowhow op het gebied van thuisopslag bieden we de allerbeste oplossing met het hoogste rendement op je investering.   

Absolute zekerheid met de gratis allrisk verzekering

Met een gegarandeerde bruikbare capaciteit van 80% na 10 jaar, hoef je je geen zorgen te maken over de prestaties van de thuisbatterij. Gebeurt er onverhoopt toch iets met je Battery flex thuisaccu, dan ben je gratis allrisk verzekerd voor een periode van vijf jaar.  

Met de volledige dekking allrisk verzekering ben je onder andere verzekerd voor:  

  • Diefstal van de systeemcomponenten 
  • Beschadiging door extreem weer, overstroming of vandalisme
  • Defecten veroorzaakt door bijvoorbeeld overvoltage en kortsluiting

Benieuwd naar de mogelijkheden van een thuisbatterij?

De Batteryflexthuisbatterij is vanaf nu in Vlaanderen beschikbaar. Laat je gegevens achter als je meer wilt horen over de mogelijkheden en installatie van de SOLARWATT Battery flex.