SOLARWATT Manager flex

Energiemanagement en het opslaan van zonne-energie in een thuisaccu zijn populaire onderwerpen op dit moment. Er zijn steeds meer betaalbare mogelijkheden voor het aanschaffen van een geïntegreerd zonne-energiesysteem. En met de naderende afbouw van de salderingsregeling in 2023, wordt het belangrijker om zoveel mogelijk opgewekte zonne-energie zelf te gebruiken.

Een energiemanager kan jouw eigen gebruik optimaliseren en je helpen om zoveel mogelijk energie te gebruiken op het moment dat de zonne-energie beschikbaar is. Is er daarna nog opgewekte energie over? Een thuisbatterij helpt je dan met het opslaan van de zonne-energie. Zo kan de energie die je overdag opwekt, ‘s avonds gebruikt worden

Manager flex in handen

Een compleet geïntegreerd zonne-energiesysteem

Bij Solarwatt geloven we in de kracht van een geïntegreerd zonne-energiesysteem. Met onze producten richten we ons op het hele systeem, van zonnepaneel tot stopcontact. ‘’Zonnepanelen worden steeds minder los aangeschaft, maar in combinatie met een thuisbatterij, een energiemanagementsysteem en andere slimme producten. Al deze producten willen we zelf ontwikkelen, produceren en leveren. Om zo een compleet zonne-energiesysteem van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden. Het voordeel van een geïntegreerd systeem van één fabrikant is dat dit vaak veel beter werkt, dan losse onderdelen van verschillende fabrikanten die met elkaar moeten communiceren.’’, vervolgt Erik. 

Alle producten van Solarwatt worden gemaakt met als doel om deze te kunnen combineren tot een geïntegreerde totaaloplossing. Naast de nieuwe generatie glas-glas zonnepanelen, worden de energiemanagementproducten Manager Rail en Manager Flex en de thuisaccu Battery Flex steeds populairder. Deze producten helpen de consument om zoveel mogelijk energie zelf te gebruiken en vervolgens thuis op te slaan in een accu.  

Slim energiemanagement met de Manager

De SOLARWATT Manager Flex en Manager Rail geven je perfect inzicht in jouw energiegebruik en helpt jouw eigen gebruik te optimaliseren door het aansturen van bijvoorbeeld een warmtepomp, boilervat of elektrische auto. Door het toepassen van slimme stekkers, kun je daarnaast andere apparaten aansturen op basis van de beschikbare opgewekte zonne-energie. Hierdoor kun je jouw energievraag beter afstemmen op de momenten waarop jouw zonnepanelen energie opwekken.  

BATTERY FLEX THUISBATTERIJ

Zonne-energie opslaan in de Battery Flex thuisaccu

Is er na het optimaal verdelen van de opgewekte zonne-energie nog energie over? Dan kan dit opgeslagen worden in een thuisbatterij om op een ander moment te gebruiken.

De Battery flex thuisbatterij helpt je om die energie thuis op te slaan. Deze thuisaccu bestaat uit BMW-onderdelen en hebben we samen met BMW ontwikkeld. De batterij is klein, flexibel en slim. Met het modulaire concept kun je eenvoudig uitbreiden naar een grotere capaciteit en zijn de accu’s makkelijk in te passen, te repareren en te vervangen.