De zakelijke voordelen van zonnepanelen voor jouw bedrijf

Verlaag de CO₂ voetafdruk van je bedrijf

Investeren in zonnepanelen is zakelijk gezien een slimme keuze voor bedrijven die financiële voordelen willen behalen en tegelijkertijd ook hun ecologische voetafdruk willen verminderen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om te investeren in zonnepanelen? Wij vertellen je meer over de zakelijke opties en financiële voordelen.

De zakelijke voordelen van zonnepanelen voor jouw bedrijf

Overstappen op zonne-energie is niet alleen een hele milieubewuste keuze, maar ook een strategische zakelijke investering. Je bespaart vanaf dag één op je energiekosten en realiseert tegelijkertijd een verduurzaming van het bedrijf, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken over de komende duurzaamheidsregels.

Een aantal voordelen op een rij:

Diverse oplossingen, voor elk type dak of bedrijfspand

Wist je dat bijna elk type dak geschikt is voor zonnepanelen? En dat er ook mogelijkheden zijn voor een solar carport, overkapping, veranda in de bedrijfstuin of zonnepanelen tegen de gevel aan? Indien je geïnteresseerd bent in de zakelijke toepassing van bijvoorbeeld een solar carport brengen we je graag in contact met een van onze gespecialiseerde Solarwatt partners.

Solarwatt: allround leverancier voor alle zakelijke oplossingen

Op zoek naar één zonne-energie partner die met je meedenkt over zowel financiën als de techniek? Solarwatt is al 30 jaar lang de levenslange partner voor bedrijven die met duurzame energie aan de slag willen. Wij denken hierbij uitgebreid mee in totaaloplossingen voor jou als klant. Van zonnepanelen tot solarcarports, laadstations, opslag en energiemanagement. Ons team staat voor je klaar.

Bovendien hebben wij een uitgebreid netwerk van gecertificeerde en gespecialiseerde installateurs in de gehele Benelux. Wij kunnen jouw bedrijf aan de beste mensen koppelen en zijn altijd bereikbaar voor vragen dankzij onze eigen support afdeling. 

Kwaliteitsverklaring en (veiligheids)eisen voor bedrijven

Bij het monteren van zonnepanelen op bedrijfspanden komen andere vaardigheden kijken dan een ‘standaard’ montage. Het is dan ook essentieel om goed te kijken of een bepaalde partner of leverancier wel voldoet aan de gestelde (veiligheids)eisen bij bouwen met zonnepanelen. Onze tips:

  1. Controleer op een BCRG-kwaliteitsverklaring voor BENG
  2. Kijk naar behaalde (veiligheids)certificaten
  3. Controleer de zonnepanelen op brandklasse A
  4. Ga na of de zonnepanelen te recyclen zijn
  5. Bekijk of een bedrijf MVO-proof is en aan CO2 compensatie doet

Solarwatt glas-glas zonnepanelen: als beste getest voor jouw bedrijfspand

Onze zonnepanelen en opslagsystemen worden in samenwerking met BMW geproduceerd. Wij beschikken over een eigen, door de VDE geaccrediteerde, testlaboratorium waar wij onze zonnepanelen aan verschillende extreme testen blootstellen. Hiermee worden de betere prestaties en kwaliteit van onze zonnepanelen voor bedrijfspanden aangetoond. Onze zonnepanelen zijn van topkwaliteit en hebben een opbrengst die gegarandeerd 25% boven de industrienorm ligt. Onze panelen zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden zoals hagel, sneeuw en zware windstoten. Bovendien zijn de zonnepanelen getest op brandveiligheid en hebben ze brandklasse A, de hoogst haalbare klasse. Solarwatt zonnepanelen bieden daardoor optimale betrouwbaarheid en een extra lange levensduur van vele decennia.

Lees meer over onze best geteste zonnepanelen.

Producten met de hoogste kwaliteit, PFAS-vrij en duurzaam verantwoord

Bij Solarwatt werken we dagelijks aan een betere toekomst. Duurzaamheid staat dan ook centraal in alles wat we doen. Van de duurzame productie van zonnepanelen en zonne-energiesystemen tot het gebruik van milieuvriendelijke methoden en materialen. Dit zorgt niet alleen voor een betere planeet, maar ondersteunt ook eerlijke arbeid en draagt bij aan een groene toekomst voor iedereen.

Bovendien is Solarwatt de eerste systeemfabrikant in de zonne-energiesector die zijn klanten de mogelijkheid biedt om de CO₂-uitstoot voor geselecteerde glas-glasmodules te compenseren.

  • Alle producten aantoonbaar vrij van dwangarbeid
  • PFAS-arme zonnepanelen
  • Geen gebruik van Cadmium
  • CO₂ compensatie

Lees meer over onze MVO proof aanpak.

Hoeveel besparen met zakelijke zonnepanelen?

Ben jij benieuwd wat de fiscale voordelen van zonnepanelen voor jouw bedrijf of situatie zijn? Wij adviseren je graag over alle mogelijkheden.