De zon schijnt voor jou het klokje rond met onze nieuwe thuisbatterij

Wat is een thuisbatterij?

De naam zegt het eigenlijk al. Een thuisbatterij is een oplaadbare batterij, waarmee je opgewekte zonne-energie thuis kunt opslaan om op een later moment te gebruiken. En dit kan heel interessant zijn. Wanneer je op een zonnige dag niet thuis bent, wekken je zonnepanelen namelijk veel energie op. Vaak meer dan je zelf op dat moment kan gebruiken. Zonde, want de opgewekte energie wordt gewoon weer terug het net op gestuurd.

Met een thuisbatterij van Solarwatt kun je dit overschot aan zonne-energie opslaan. De energie is dan beschikbaar wanneer jij dat nodig hebt. 

Hoe werkt een thuisbatterij?

Zonnepanelen wekken elektriciteit op wanneer er zonlicht op valt, maar deze elektriciteit is niet direct bruikbaar. Dankzij een omvormer wordt de opgewekte gelijkstroom omgezet naar bruikbare wisselstroom die gebruikt kan worden voor je verlichting en apparaten in huis. Soms wordt er meer stroom opgewekt dan je zelf nodig hebt, in dat geval wordt het overschot terug geleverd aan het net.

Dankzij een thuisbatterij wordt dit overschot aan energie eerst opgeslagen in de thuisbatterij. Hierdoor kan je op een later moment alsnog gebruik maken de stroom. Bijvoorbeeld ’s avonds als het donker is, wanneer de zonnepanelen geen stroom opwekken. De benodigde stroom wordt eerst uit de thuisbatterij gehaald en zal pas daarna stroom van het net halen.  

 

Waarom zonne-energie in huis opslaan?

Door het gebruik van een thuisbatterij van Solarwatt wordt de eigen consumptie van opgewekte zonne-energie verhoogd tot ongeveer 80%, je gaat immers zoveel mogelijk zonne-energie zelf gebruiken. Hiermee bespaar je niet alleen op je energierekening, maar vergroot je ook je onafhankelijkheid. Hierdoor haal jij het maximale uit je zonnepanelen.  

Volledige afstemming op jouw verbruik en behoeftes

In samenwerking met BMW hebben wij een ijzersterke accu ontwikkeld, deze wordt voorzien van de beste batterijcellen uit de automotive industrie. Dankzij de verschillende batterijmodules kunnen de capaciteit en prestaties volledig afgestemd worden op jouw persoonlijke behoeften. Geen ‘one size fits all’, maar een thuisbatterij op maat voor het maximale voordeel.   

Weet je nog niet hoeveel capaciteit nodig is in jouw situatie? Dan kan je er altijd voor kiezen om deze later uit te breiden wanneer dat nodig is.  

Benieuwd naar de mogelijkheden van een thuisbatterij?

De SOLARWATT  Batteryflex thuisbatterij is nu in Vlaanderen beschikbaar. Laat je gegevens achter als je meer wilt horen over de mogelijkheden en installatie van de Battery Flex.

Vergroot je onafhankelijkheid van energieleveranciers

Door het aanschaffen van een thuisbatterij neem jij de regie in handen. In combinatie met een energiemanager zorgt een thuisbatterij voor een maximale onafhankelijkheid. Je bepaalt zelf wat er met je zonne-energie gebeurt en bent zo veel mogelijk onafhankelijk van zowel energieleveranciers als veranderende regelgeving.

Zonnepanelen met thuisbatterij kopen?

Om het maximale uit je zonnepanelen te halen is een thuisbatterij een slimme investering. De terugleververgoeding is lager dan de stroomprijs die je betaalt. Je wilt dus zoveel mogelijk energie zelf gebruiken. Een thuisbatterij biedt hierin uitkomst.

Wanneer je bij de aanschaf van zonnepanelen direct ook een thuisbatterij aanschaft ben je voordeliger uit. De totale installatiekosten vallen namelijk lager uit en de meterkast hoeft bijvoorrbeeld maar één keer te worden aangepast. De installatie is een stuk efficiënter en daardoor zijn de kosten ook lager. Bovendien ben je dan in één klap klaar en bespaar je direct op je energierekening.

Ben jij benieuwd wat het resultaat is van een investering in zonnepanelen mét een thuisbatterij? Vul hieronder de gratis en snelle dakscan in en ontdek direct hoeveel je kunt besparen.