De zon schijnt voor jou het klokje rond met onze nieuwe thuisaccu

Ontdek de Battery flex

Waarom zonne-energie opslaan?

Met een thuisbatterij kun je een overschot aan zonne-energie opslaan om op een later moment zelf te gebruiken. De energie is dan beschikbaar wanneer jij dat nodig hebt. Daarmee vergroot je de zelfstandigheid en het eigen gebruik van jouw huishouden en haal je het maximale uit je zonnepanelen.  

Afbouw van de salderingsregeling

Energie terugleveren aan het net wordt vanaf 2023 financieel minder aantrekkelijk door de plannen om de salderingsregeling af te bouwen. Het wordt dus steeds belangrijker om zoveel mogelijk energie zelf te gebruiken. Naast slim energiemanagement, biedt een thuisbatterij hierin uitkomst. 

Zonne-energie opslaan met de Battery Flex thuisbatterij

Zonne-energie opslaan doe je zorgeloos met de SOLARWATT Battery flex. De verschillende batterijmodules kunnen met elkaar verbonden worden om de capaciteit en prestaties af te stemmen op jouw persoonlijke behoeften.  

Door de samenwerking met BMW hebben we de perfecte partner aan boord om een ijzersterke thuisaccu te ontwikkelen en te produceren met batterijcellen uit de automotive industrie. Met onze knowhow op het gebied van thuisopslag bieden we de allerbeste oplossing met het hoogste rendement op je investering.  

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een thuisbatterij?

De Battery flex thuisbatterij is binnenkort beschikbaar. Laat je gegevens achter en we brengen je al eerste op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de SOLARWATT Battery flex.

Meer over de Battery flex thuisaccu

Lees hiernaast meer over de kenmerken van de SOLARWATT Battery flex thuisbatterij. 

De Battery flex is modulair opgebouwd en daardoor heel flexibel. Afhankelijk van je energiebehoefte en het aantal zonnepanelen bouw je jouw ideale matrix van batterijmodules. Weet je nog niet hoeveel capaciteit nodig is in jouw situatie? Dan kan je ervoor kiezen om met een lager aantal batterijmodules te starten en later uit te breiden als dat nodig is.  

Gemiddeld gaan thuisbatterijen 5 tot 15 jaar mee. Solarwatt garandeert een bruikbare capaciteit na 10 jaar van minimaal 80%. De lange levensduur komt niet alleen door de hoge kwaliteit, maar ook door de intelligente sturing van de Battery flex packs. De zelflerende software zorgt ervoor dat de chemische stress op de batterijen zoveel mogelijk beperkt wordt, wat ten goede komt aan de levensduur.  

Veel apparaten vragen slechts voor een korte tijd stroom of hebben een hele hoge opstartstroom. Denk aan een inductiekookplaat, een koffiezetapparaat of strijkijzer. Bij stroomvraag van een apparaat zal de Battery Flex binnen 0,35 seconde de maximale output leveren als dat nodig is. Een maximale output binnen zo’n korte tijd is uniek.  

Zo zit je Battery flex thuisaccu in elkaar

 

TOPPACK
De bovenste pack sluit de Battery flex veilig af aan de bovenkant, zodat de thuisbatterij zowel binnen als buiten geplaatst kan worden. Hier wordt, net als in de middenpack, je energie tijdelijk opgeslagen. 

MIDDEN PACK 
De middelste packs bepalen, samen met de toppack, je capaciteit. Met meerdere midden packs kun je de capaciteit uitbreiden. Door het modulaire en uitbreidbare concept heb je nooit te veel opslagruimte en pas je de thuisaccu perfect aan op je persoonlijke behoeften.  

BASIS PACK 
Dit is de ruggengraat van je thuisaccu. De basis pack verbindt de thuisbatterij met het stroomnet van je huishouden. Het zorgt voor intelligente aansturing, veiligheid en koeling van de overige modules.

 

Absolute zekerheid met de gratis allrisk verzekering

Met een gegarandeerde bruikbare capaciteit van 80% na 10 jaar, hoef je je geen zorgen te maken over de prestaties van de thuisbatterij. Gebeurt er onverhoopt toch iets met je Battery flex thuisaccu, dan ben je gratis allrisk verzekerd voor een periode van vijf jaar.  

Met de volledige dekking allrisk verzekering ben je onder andere verzekerd voor:  

  • Diefstal van de systeemcomponenten 
  • Beschadiging door extreem weer, overstroming of vandalisme
  • Defecten veroorzaakt door bijvoorbeeld overvoltage en kortsluiting