Waarom moet ik zonnepanelen kopen?

Met zonnepanelen heb je een lagere energierekening, minder CO2-uitstoot en je investering levert meer op dan een spaarrekening bij de bank. Het is niet meer dan logisch dat er nu zoveel mensen zonnepanelen kopen.

Bij Solarwatt krijg je de beste garantievoorwaarden ter wereld: 30 jaar all-in garantie op je zonnepanelen en 30 jaar vermogensgarantie. Onze glas-glas zonnepanelen zijn van hoogwaardige Duitse kwaliteit en als beste getest.

installateur en koper zonnepanelen solarwatt op dak

Waar moet ik op letten bij het kopen van zonnepanelen?

Om een zo optimaal mogelijk rendement te halen uit je investering is het belangrijk om de juiste keuzes te maken bij het kopen van zonnepanelen. Wanneer je van plan bent zonnepanelen te kopen, adviseren we je om te letten op de volgende factoren:  

De kwaliteit van de zonnepanelen is een van de belangrijkste factoren om op te letten. Er zijn veel verschillende soorten en merken, maar uiteindelijk wil je een betrouwbaar zonne-energiesysteem aanschaffen dat goede prestaties levert op lange termijn en zorgt voor het hoogste rendement op je investering. Let daarbij ook goed op de manier van testen, certificaten en keurmerken. 

Het kiezen van de juiste fabrikant hangt vaak samen met de productkwaliteit. Veel budgetzonnepanelen worden tegenwoordig geproduceerd in Azië. Goedkoop, maar van mindere kwaliteit en garantie is vaak lastiger te verhalen. Kies voor een betrouwbare fabrikant die kwaliteit voorop heeft staan en bij wie je ook goed terecht kunt met een probleem. 

Bij de installatie van een zonne-energiesysteem komt veel expertise kijken. De zonnepanelen moeten namelijk op de juiste manier geïnstalleerd worden. Alleen dan kan worden gegarandeerd dat de zonnepanelen veilig zijn geplaatst, volgens geldende regelgeving. Dit komt ten goede aan de prestaties van het zonne-energiesysteem en hoe mooi het systeem is afgewerkt, zowel binnen als buiten.   

Je haalt de hoogste besparing uit zonnepanelen als je de energieopbrengst zo goed mogelijk afstemt op je energieverbruik. Weet je hoe groot je elektriciteitsverbruik is, dan weet je ook hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Zorg dus dat je weet wat jouw jaarverbruik is en bespreek dit met de leverancier of installateur. Je verbruik vind je op de jaarrekening van jouw energieleverancier. Verandert je situatie niet, dan kun je dit aanhouden. Ga je in de toekomst een elektrische auto rijden of verandert de gezinssamenstelling, houd hier dan rekening mee.  

Zorg dat je goed weet hoeveel garantie je krijgt en vooral ook waarop en wat de voorwaarden zijn. Goedkoop is vaak duurkoop. Van kwaliteit heb je nu eenmaal het langste profijt. Zo bieden we bij SOLARWATT 30 jaar all-in garantie op product en vermogen, met daarnaast ook nog een gratis allrisk verzekering. 

Wil je zeker weten dat de installatie van zonnepanelen jou een flinke besparing oplevert? Dan is het belangrijk dat de verhouding tussen de investering en de opbrengsten zo gunstig mogelijk is. Het is vooral belangrijk om te kijken naar het rendement op de lange termijn. Het rendement op zonnepanelen hangt af van de prestaties ofwel de geproduceerde hoeveelheid elektriciteit (kWh), de kwaliteit en omgevingsfactoren zoals de ligging en hoek van het dak. Je leest hier meer over de opbrengst van zonnepanelen en hoe je het rendement berekent.  

Een omvormer zet de opgewekte elektriciteit van de zonnepanelen om in bruikbare elektriciteit. Je kunt de omvormer daarom ook wel zien als het hart van je zonne-energiesysteem. De omvormer bewaakt en controleert de zonnepanelen, optimaliseert prestaties en verzamelt gegevens over het functioneren van de zonnepanelen. Zo is de verhouding tussen het vermogen van de omvormer en het vermogen van de zonnepanelen medebepalend voor de efficiëntie van het zonne-energiesysteem. Hoe efficiënter de omvormer kan functioneren, hoe hoger de besparing. De omvormer moet dus van goede kwaliteit zijn en goed afgestemd zijn op de installatie.

Waaruit bestaat het zonne-energiesysteem

Een zonne-energiesysteem bestaat uit verschillende componenten: zonnepanelen, een omvormer, het montagesysteem (dakconstructie) en bekabeling.

Solarwatt zonnepanelen zijn opgebouwd uit meerdere lagen glas (en/of folie) en zonnecellen die zonlicht omzetten in elektrische energie. De omvormer zet de opgewekte energie om in bruikbare elektriciteit. Aanvullend kun je nog kiezen voor een energiemanagementsysteem en/of thuisbatterij.

Hoeveel panelen je kunt plaatsen en hoe deze op het dak kunnen worden geplaatst, is afhankelijk van het oppervlak van je dak, gevel of overkapping.

Welke soorten zonne-energie systemen hebben we?

Solarwatt heeft verschillende soorten zonne-energiesystemen: voor op het dak, voor in het dak, aan de gevel, als overkapping of in een carport.

Hoeveel leveren zonnepanelen op?

Hoeveel energie je bespaart met zonnepalen hangt af van drie factoren: 

  1. Jouw energieverbruik
  2. Het dakoppervlak (en dus het aantal panelen) 
  3. De ligging en hoek van het dak 

Aan de hand van jouw energieverbruik rekenen we uit hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Je vindt je jaarlijkse energieverbruik (in kWh) op de jaarafrekening van je energieleverancier.  

Zonnepanelen leveren het meeste op als ze op het zuiden zijn gericht. Ligt jouw dak niet op het zuiden? Geen probleem. Ook zonnepanelen die gericht zijn op het oosten of westen brengen genoeg energie op. Daarnaast is de hoek van het dak van belang voor de hoeveelheid energie die zonnepanelen opbrengen. 

Met onze gratis dakscan bereken je binnen een paar minuten hoeveel het jou oplevert als je zonnepanelen koopt. 

 

Garantie op zonnepanelen

Zonnepanelen aanschaffen is een langetermijninvestering. Het is dus belangrijk dat je de beste kwaliteit zonnepalen koopt met een hoge opbrengst. En dan ook nog op lange termijn.

Let daarom bij het kopen van zonnepanelen goed op de garantie die je krijgt. Bij Solarwatt zit je goed, we geven op onze glas-glas zonnepanelen 30 jaar volledige garantie op het product en het vermogen. We dekken alle redelijke kosten bij een defect. Zowel demontage, transport naar fabriek, transport terug en hermontage. Zo kom je niet voor onverwacht hoge kosten te staan bij een defect. 

Meer weten over garantie op zonnepanelen? Lees dit artikel van de Consumentenbond. 

Euro teken en vergrootglas. Solarwatt dakscan.

Is er een premie voor zonnepanelen?

Er bestaat geen landelijke premie voor het kopen van zonnepanelen. Vraag de premie aan op fluvius.be.

Solarwatt zonnepanelen aanschaffen?

Als je Solarwatt zonnepanelen wil kopen kun je terecht bij een van onze Solarwatt partners. Door ons uitgebreide partnernetwerk is er altijd een betrouwbare installateur bij jou in de buurt. Je kunt er vrijblijvend terecht voor advies en een offerte.