Zonnepanelen kopen? Kies voor de glas-glas zonnepanelen van Solarwatt.

Wil je zonnepanelen kopen? Kies dan voor de zonnepanelen van Solarwatt. Onze glas-glas zonnepanelen hebben een hoge opbrengst en zijn als beste getest. De zonnepanelen koop je via een installateur bij jou in de buurt.  

Waar moet ik op letten bij het kopen van zonnepanelen?

Om het beste rendement te halen uit je investering is het belangrijk om de juiste keuzes te maken bij het kopen van zonnepanelen. Wanneer je van plan bent zonnepanelen te kopen, adviseren we je om te letten op de volgende factoren:   

1. Ga voor goede kwaliteit 

De kwaliteit van de zonnepanelen is een van de belangrijkste factoren om op te letten. Er zijn veel verschillende soorten en merken, maar uiteindelijk wil je een betrouwbaar zonne-energiesysteem aanschaffen dat goede prestaties levert op lange termijn en zorgt voor het hoogste rendement op je investering. Let daarbij ook goed op de manier van testen, certificaten en keurmerken. 

2. Kies de juiste fabrikant 

Het selecteren van de juiste fabrikant hangt vaak samen met de productkwaliteit. Vergelijk de verschillende opties en kies voor een betrouwbare (Europese) fabrikant die kwaliteit voorop heeft staan en bij wie je ook goed terecht kunt met een probleem. 

3. Kies een deskundig installateur 

Bij de installatie van een zonne-energiesysteem komt veel expertise kijken. De zonnepanelen moeten namelijk op de juiste manier geïnstalleerd worden. Alleen dan kan worden gegarandeerd dat de zonnepanelen veilig zijn geplaatst, volgens geldende regelgeving. Dit komt ten goede aan de prestaties van het zonne-energiesysteem en hoe mooi het systeem is afgewerkt, zowel binnen als buiten.  

4. Houd rekening met je energieverbruik 

Je haalt de hoogste besparing uit zonnepanelen als je de energieopbrengst zo goed mogelijk afstemt op je energieverbruik. Weet je hoe groot je elektriciteitsverbruik is, dan weet je ook hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Zorg dus dat je weet wat jouw jaarverbruik is en bespreek dit met de leverancier of installateur. Je verbruik vind je op de jaarrekening van jouw energieleverancier. Verandert je situatie niet, dan kun je dit aanhouden. Ga je in de toekomst een elektrische auto rijden of verandert de gezinssamenstelling, houd hier dan rekening mee.  

5. Laat je informeren over garantie 

Zorg dat je goed weet hoeveel garantie je krijgt en vooral ook waarop en wat de voorwaarden zijn. Goedkoop is vaak duurkoop. Van kwaliteit heb je nu eenmaal het langste profijt. Zo bieden we bij SOLARWATT 30 jaar all-in garantie op product en vermogen, met daarnaast ook nog een gratis allrisk verzekering. 

6. Kies voor het hoogste rendement   

Wil je zeker weten dat de installatie van zonnepanelen jou een flinke besparing oplevert? Dan is het belangrijk dat de verhouding tussen de investering en de opbrengsten zo gunstig mogelijk is. Het is vooral belangrijk om te kijken naar het rendement op de lange termijn. Het rendement op zonnepanelen hangt af van de prestaties ofwel de geproduceerde hoeveelheid elektriciteit (kWh), de kwaliteit en omgevingsfactoren zoals de ligging en hoek van het dak. Je leest hier meer over de opbrengst van zonnepanelen en hoe je het rendement berekent.  

7. Denk na over de omvormer 

Een omvormer zet de opgewekte elektriciteit van de zonnepanelen om in bruikbare elektriciteit. Je kunt de omvormer daarom ook wel zien als het hart van je zonne-energiesysteem. De omvormer bewaakt en controleert de zonnepanelen, optimaliseert prestaties en verzamelt gegevens over het functioneren van de zonnepanelen. Zo is de verhouding tussen het vermogen van de omvormer en het vermogen van de zonnepanelen medebepalend voor de efficiëntie van het zonne-energiesysteem. Hoe efficiënter de omvormer kan functioneren, hoe hoger de besparing. De omvormer moet dus van goede kwaliteit zijn en goed afgestemd zijn op de installatie.

Welke soorten zonne-energiesystemen kan je kopen?

Solarwatt heeft verschillende soorten zonne-energiesystemen: voor op het dak, voor in het dak, aan de gevel, als overkapping of in een carport. 

Waarom zonnepanelen van Solarwatt kopen?

Bij Solarwatt ben je aan het juiste adres voor het kopen van de beste zonnepanelen met een hoge opbrengst en lange levensduur. Solarwatt zonnepanelen zijn van hoogwaardige Duitse kwaliteit en dat zie je terug in de garantievoorwaarden. Onze glas-glas zonnepanelen zijn als beste getest, goed bestand tegen extreem weer en scoren hoog op brandveiligheid.

Bovendien is de duurzaamheid van onze Duitse glas-glas-zonnepanelen aangetoond door het behalen van de Cradle to Cradle-certificering®. Slechts drie producenten wereldwijd hebben dit veeleisende certificeringsproces doorlopen.  

Wil je Solarwatt zonnepanelen bestellen? Dan kun je terecht bij een Solarwatt partner. Deze door ons getrainde en gecertificeerde installateurs voorzien je van maatwerkadvies voor jouw situatie. 

Veel gestelde vragen over zonnepanelen kopen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt hangt af van je energieverbruik. Je haalt het meeste rendement uit zonnepanelen wanneer de opbrengst zo goed mogelijk is afgestemd op het verbruik. Op deze pagina lees je hoe je het aantal zonnepanelen kan berekenen. 

Welke zonnepanelen kan ik het beste kopen?

Glas-glas zonnepanelen zijn beter beschermd tegen omgevingsfactoren, zoals warmte, vocht en extreme weersomstandigheden. De kwaliteit van deze panelen ligt een stuk hoger dan bij glas-folie zonnepanelen. Daardoor gaan glas-glas zonnepanelen langer mee, hebben een hogere opbrengst en betere garantievoorwaarden. 

Hoe vraag ik een offerte aan?

SOLARWATT werkt met gecertificeerde partners voor de installatie van onze zonnepanelen. Wil je als particulier een offerte aanvragen? Vul dan in drie simpele stappen onze dakscan in. We brengen je vervolgens in contact met een partner bij jou in de buurt die je kan helpen met een gedetailleerde prijsopgaaf.   

Wat zijn de kosten voor het kopen van zonnepanelen?

De kosten voor zonnepanelen zijn afhankelijk van veel verschillende factoren. Het ligt er bijvoorbeeld aan hoeveel panelen je gaat plaatsen, welk type en of je voor aanvullende producten (zoals een thuisbatterij) kiest.  

Door het invullen van onze gratis dakscan zie je in drie simpele stappen wat de aanschaf van zonnepanelen jou kan opleveren. We brengen je vervolgens in contact met een partner bij jou in de buurt voor advies op maat en een gedetailleerde offerte. 

Is de aanschaf van zonnepanelen een goede investering?

Zeker! Het rendement op zonnepanelen is al snel 10% tot 25% en daardoor een stuk hoger dan bijvoorbeeld op je spaarrekening. Daarnaast is het een investering zonder risico door de goede garantievoorwaarden en gratis allrisk verzekering 

Ook na 2025, als de salderingsregeling langzaam wordt afgebouwd, is de aanschaf van zonnepanelen nog een goede investering. De doelstelling bij de afbouwregeling is dat de terugverdientijd van 7 jaar gelijk blijft. 

Waaruit bestaat het zonne-energiesysteem?

Een zonne-energiesysteem bestaat uit verschillende componenten: zonnepanelen, een omvormer, het montagesysteem (dakconstructie) en bekabeling. Wanneer je ervoor kiest om pv panelen te kopen, koop je dus een zonne-energiesysteem met al deze verschillende componenten.   

Solarwatt zonnepanelen zijn opgebouwd uit meerdere lagen glas (en/of folie) en zonnecellen die zonlicht omzetten in elektrische energie. De omvormer zet de opgewekte energie om in bruikbare elektriciteit. Aanvullend kun je nog kiezen voor een energiemanagementsysteem en thuisbatterij. 

Hoeveel panelen je kunt plaatsen en hoe deze op het dak kunnen worden geplaatst, is afhankelijk van het oppervlak van je dak, gevel of overkapping. 

Welke producten heeft Solarwatt?

Een overzicht van onze producten: 

Daarnaast kan een Solarwatt installateur je ook adviseren over een zonnecarport of veranda en laadpalen voor elektrische auto’s. 

Hoeveel garantie krijg ik op Solarwatt zonnepanelen?

Solarwatt biedt 30 jaar volledige garantie op het product en het vermogen. We vergoeden redelijke en gebruikelijke kosten met betrekking tot installatie, demontage, herinstallatie en transport.  

Lees hier meer over onze garantievoorwaarden.